Support Hotline:+604 771 1448

Keahlian

BAGAIMANAKAH CARA UNTUK MENJADI AHLI HR MARKETING?

PEMOHON BOLEH MENDAPATKAN BORANG KEAHLIAN MELALUI SYARIKAT , WAKIL PUSAT JUALAN ATAU STOKIS YANG BERDAFTAR DAN PERLU MELENGKAPKAN BORANG KEAHLIAN TERSEBUT DENGAN MAKLUMAT YANG DINYATAKAN ADALAH TIDAK PALSU,TIDAK MENGELIRUKAN DAN TEPAT.PEMOHON PERLU MEMBAYAR RM 50.00 (SEMENANJUNG MALAYSIA) ATAU RM 60.00 (SABAH /SARAWAK).

APAKAH SYARAT MENJADI AHLI HR MARKETING?

PEMOHON MESTILAH WARGANEGARA MALAYSIA DAN BERUSIA LAPAN BELAS ( 18 ) TAHUN KE ATAS DAN DENGAN SYARAT PEMOHON DITAJA OLEH SEORANG PENGEDAR BERDAFTAR YANG SAH.

ADAKAH KEAHLIAN HR MARKETING MEMPUNYAI TARIKH TAMAT TEMPOH DAN PERLU DIPERBAHARUI SETIAP TAHUN ?

TIDAK, KEAHLIAN HR MARKETING ADALAH SEUMUR HIDUP DENGAN SYARAT PERLU AKTIF MEMBUAT TRANSAKSI PEMBELIAN / JUALAN / PENAJAAN DALAM TEMPOH DUA BELAS (12) BULAN. SEKIRANYA KEAHLIAN TIDAK AKTIF DARI SEBARANG TRANSAKSI PEMBELIAN / JUALAN / PENAJAAN DALAM TEMPOH TERSEBUT , KEAHLIAN TERSEBUT DIANGGAP TIDAK AKTIF DAN HAK KEAHLIAN AKAN LUPUT SECARA AUTOMATIK.

BAGAIMANAKAH CARA UNTUK MENDAFTAR KEMBALI KEAHLIAN BAGI KEAHLIAN YANG TELAH DITAMATKAN DAN ADAKAH PV KEAHLIAN LAMA TERSEBUT LUPUS ?

SAMA SEPERTI MENDAFTAR KEAHLIAN BARU DAN PV KEAHLIAN LAMA TERSEBUT AKAN LUPUS.KEAHLIAN TERBARU AKAN DIBERI NOMBOR KEAHLIAN YANG BARU.

SAYA ADALAH SEORANG AHLI HR MARKETING TETAPI SUDAH LUPA KATA LALUAN YANG TELAH DIBERI.BAGAIMANAKAH CARA UNTUK MENDAPATKAN KATA LALUAN BARU?

TERDAPAT 3 CARA UNTUK MENDAPATKAN KATA LALUAN BARU:-

i)        MELALUI FUNGSI ‘ FORGOT PASSWORD ’ DI DALAM SISTEM HR

ii)      MELALUI SISTEM SMS MAKLUMAT AHLI

iii)    MELALUI PIHAK SYARIKAT HR MARKETING (WAJIB DILAMPIRKAN SALINAN KAD PENGENALAN YANG JELAS)

Stokis

BAGAIMAN CARA UNTUK MEMOHON MENJADI STOKIS HR MARKETING ?

PEMOHON PERLU MENGISI BORANG PERMOHONAN STOKIS YANG DISEDIAKAN OLEH SYARIKAT DENGAN LENGKAP DENGAN MELAMPIRKAN SALINAN KAD PENGENALAN / PERAKUAN PENDAFTARAN SYARIKAT. PEMOHON WAJIB MELAMPIRKAN 2 KEPING GAMBAR PEMOHON (BERUKURAN PASPORT) .

APAKAH SYARAT – SYARAT MENJADI STOKIS HR MARKETING?

PEMOHON ADALAH WARGANEGARA MALAYSIA DAN BERUMUR 18 TAHUN KE ATAS DAN AHLI JUALAN LANGSUNG HR MARKETING SDN BHD.

Click here

PEMOHON WAJIB MEMBUAT BELIAN PERTAMA SEBANYAK RM 3,200.00 (SEMENANJUNG MALAYSIA) MERANGKUMI PRODUK YANG TELAH DITETAPKAN OLEH PIHAK SYARIKAT DAN BAYARAN ADALAH DALAM BENTUK TUNAI SAHAJA.

APAKAH KELEBIHAN MENJADI STOKIS?

PEMILIK STOKIS AKAN MENDAPAT PANGKAT EXECUTIVE.

 

FAQ HI GOAT

BAGAIMANAKAH CARA PENYEDIAAN & PENGAMBILAN HI GOAT?

SATU SACHET HI GOAT DIBANCUH DENGAN 200 ML AIR SUAM (AIR PANAS TIDAK DIGALAKKAN BAGI MENGELAKKAN KEHILANGAN KHASIAT). HI GOAT BOLEH DIAMBIL 1 – 2 KALI SEHARI SECARA TERUS ATAU DIAMBIL BERSAMA OAT MENGIKUT CITARASA MASING-MASING.

ADAKAH HI GOAT SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG?

YA ,TETAPI DINASIHATKAN MEMULAKAN PENGAMBILAN HI GOAT APABILA KANDUNGAN MEMASUKI TRIMESTER 2 (4 BULAN ) KERANA PADA TRIMESTER 1 , SESETENGAH RAHIM IBU MASIH TIDAK KUAT DAN PAKAR NUTRISI MENASIHATKAN SEBARANG PENGAMBILAN PRODUK TAMBAHAN DIGALAKKAN DIAMBIL PADA TRIMESTER 2. HI GOAT SANGAT SESUAI BAGI KESIHATAN IBU DAN TUMBESARAN BAYI DALAM KANDUNGAN.

ADAKAH HI GOAT SESUAI BAGI PESAKIT DIABETIS YANG MENGAMBIL SUNTIKAN INSULIN?

YA , KERANA HI GOAT TIDAK MENGANDUNGI SEBARANG GULA TAMBAHAN DAN HI GOAT MEMBANTU MENGAWAL KANDUNGAN GULA DI DALAM DARAH PESAKIT DIABETIS.

BAGAIMANAKAH CARA PENGAMBILAN BAGI PESAKIT YANG MENGAMBIL SEBARANG UBAT SETIAP HARI ( CONTOH : DARAH TINGGI / KENCING MANIS )

DINASIHATKAN PESAKIT MENJARAKKAN PENGAMBILAN UBAT DAN HI GOAT PADA WAKTU YANG SAMA BAGI MENGELAKKAN SEBARANG TINDAK – BALAS ( SETIAP ORANG MEMPUNYAI TINDAK-BALAS BERBEZA BERDASARKAN METABOLISMA MASING-MASING).

ADAKAH HI GOAT SESUAI BAGI BAYI?

HI GOAT SESUAI BAGI BAYI BERUMUR 6 BULAN KE ATAS (SUSU IBU ADALAH MAKANAN TERBAIK BAGI BAYI). INI BERGANTUNG KEPADA TAHAP PENERIMAAN DAN SISTEM PENGHADAMAN BAYI KERANA PENERIMAAN SISTEM TUBUH BADAN ADALAH BERBEZA.JIKA TERDAPAT SEBARANG KOMPLIKASI ATAU PERUBAHAN SUHU BADAN BAYI , ANDA DINASIHATKAN BERHENTI DARI PENGAMBILAN HI GOAT DAN TERUS RUJUK KEPADA DOKTOR.CARA PENGAMBILAN YANG DISYORKAN ADALAH 1 SACHET DIBAHAGI DUA BAGI DUA KALI PENGAMBILAN SEHARI.

APAKAH PENJELASAN BAGI AYAT YANG TERTERA PADA SACHET & KOTAK HI GOAT SEPETI DI BAWAH :

UNTUK  MENYEDIAKAN SUSU   CECAIR   YANG AKAN MENGANDUNGI TIDAK KURANG DARIPADA  3.25 %  PERATUS  LEMAK SUSU    DAN TIDAK  DARIPADA  8.5 %  PEPEJAL SUSU  TANPA LEMAK CAMPUR  3.5 BAHAGIAN AIR  MENGIKUT  ISI PADU  DENGAN  BAHAGIAN SUSU TEPUNG MENGIKUT ISIPADU.

FAQ TRIMMERZ

BAGAIMANAKAH CARA PENGAMBILAN TRIMMERZ?

TRIMMERZ PERLU DIAMBIL SEBELUM SARAPAN PAGI , MAKAN TENGAH HARI DAN MAKAN MALAM.JARAK PENGAMBILAN TRIMMERZ YANG DISYORKAN ADALAH 15 MINIT – 30 MINIT.

ADAKAH INI BERMAKNA MAKAN NASI 2 PINGGAN PUN SAYA MASIH AKAN KURUS?

TIDAK, KERANA  INI MENUNJUKKAN ANDA MAKAN NASI MELEBIHI KEPERLUAN BADAN ANDA, SECARA RINGKAS, CUBA ANDA GENGGAM TANGAN ANDA DAN LIHAT SAIZ GENGGAMAN TANGAN ANDA, SEBENARNYA ITULAH SAIZ NORMAL PERUT ANDA DAN JIKA ANDA MAKAN MELEBIHI DARI SAIZ ITU, BERMAKNA ANDA MAKAN MELEBIHI DARI KEPERLUAN ANDA. NAMUN BEGITU, JIKA DENGAN GAYA PEMAKANAN SEHARIAN ANDA KETIKA INI, ANDA SUDAH TIDAK MENGALAMI SEBARANG KENAIKAN BERAT BADAN,MAKA  DENGAN MENGGUNAKAN TRIMMERZ, ANDA AKAN MENGALAMI PENURUNAN BERAT BADAN.

KEBANYAKKAN PRODUK KURUS DI PASARAN MEMINTA KITA MINUM AIR MASAK DALAM KUANTITI YANG BANYAK, ADAKAH TRIMMERZ PUN BEGITU?

JUMLAH PENGAMBILAN AIR YANG DISYORKAN ADALAH DUA (2) LITER SEHARI. TIDAK ADA SEBARANG KERUGIAN JIKA KITA MINUM AIR MASAK YANG BANYAK MALAHAN BAGUS TETAPI HENDAKLAH DALAM KUANTITI YANG MENCUKUPI. JALANI KEHIDUPAN SEPERTI BIASA, BANYAKKAN MINUM AIR MASAK TETAPI ANDA TIDAK TERPAKSA UNTUK MINUM DALAM KUANTITI YANG BANYAK SEHINGGA MENYEBABKAN PERUT KEMBUNG.

INI BERMAKNA ANDA TIDAK PERLU BERSENAM, TIDAK PERLU DIET, BOLEH MAKAN NASI TETAPI TETAP AKAN KURUS?

SEKALI LAGI, KAMI MENYARANKAN SUPAYA SEMUA ORANG UNTUK MENGAWAL PEMAKANAN DAN BERSENAM. NAMUN BEGITU, TELAH DIBUKTIKAN BAHAWA DENGAN MAKAN SEPERTI BIASA IAITU KADAR YANG DIPERLUKAN OLEH BADAN, TETAP MAKAN NASI DI DALAM PEMAKANAN SEHARIAN, TIDAK BERSENAM, PENURUNAN BADAN AKAN TETAP BERLAKU, BERGANTUNG KEPADA JENIS KEGEMUKAN INDIVIDU.

DARI REKOD, HASIL DARI MAKLUMBALAS TESTIMONI YANG DIBERIKAN SAMPEL UNTUK MENCUBA SELAMA SEBULAN TELAH MENUNJUKKAN PENURUNAN YANG MENGGALAKKAN. PESERTA YANG DIPILIH ADALAH BERDASARKAN KES-KES OBESITI YANG BERBEZA. ANTARANYA ADALAH BEKAS ATLIT, WANITA YANG DIKATEGORIKAN DALAM KATEGORI OBES, ATLIT YANG MASIH AKTIF DAN ORANG NORMAL.

SETIAP DARIPADA MEREKA MENGALAMI PENGALAMAN PENURUNAN BERAT YANG BERBEZA BERGANTUNG KEPADA MASALAH OBESITI MEREKA. JUSTERU, ADA DI ANTARA MEREKA YANG MENGALAMI PENURUNAN BERAT BADAN ANTARA 5KG SEBULAN DAN ADA YANG MENCECAH SEHINGGA 12KG SEBULAN. MEREKA SEMUA DINASIHATKAN UNTUK MENJALANI KEHIDUPAN SEPERTI BIASA TANPA PERLU MENUKAR APA-APA RUTIN HARIAN. SELAIN ITU, MEREKA JUGA MENDAPATI, MASALAH-MASALAH LAIN SEPERTI KOLESTROL, SAKIT SENDI, PENAT JUGA BERJAYA DIATASI DAN DIKURANGKAN. MEREKA JUGA BERSETUJU BAHAWA MEREKA MENDAPATI TERDAPAT PENGURANGAN DARI SEGI UKUR LILIT DI BAHAGIAN-BAHAGIAN TERTENTU DENGAN CUKUP EFEKTIF.

TERLALU BANYAK PRODUK MENGURUSKAN BADAN DI PASARAN SEKARANG, APAKAH YANG MEMBEZAKAN TRIMMERZ DARI YANG LAIN?

SECARA RINGKAS, TRIMMERZ MENAWARKAN SATU PENGALAMAN PROGRAM PENURUNAN BERAT BADAN YANG BERBEZA DARI YANG LAIN. ANDA AKAN MERASA SANGAT SELESA MENGGUNAKAN TRIMMERZ KERANA KONSEP PENURUNAN BERAT BADAN KAMI ADALAH TIADA PAKSAAN, TIADA TEKANAN DAN DESAKAN.

DENGAN TRIMMERZ, ANDA TIDAK PERLU KERAP KE BILIK AIR UNTUK MEMBUANG AIR BESAR, TIDAK MERASA KENYANG SECARA PAKSA, TIDAK PERLU MENGUBAH AMALAN PEMAKANAN ANDA IAITU BOLEH MAKAN NASI DAN LAUK-PAUK YANG BIASA DIDAPATI DI GERAI-GERAI MAKAN, MINUM AIR MASAK SEPERTI BIASA DALAM KUANTITI YANG DIPERLUKAN OLEH BADAN DAN BIARKAN BADAN ANDA SENDIRI MENGURUSKAN PROGRAM PENURUNAN BERAT BADAN ANDA. PERCAYALAH, DENGAN HANYA MELAKUKAN PERKARA BEGINI, PENURUNAN BERAT BADAN TETAP AKAN BERLAKU.

OLEH ITU, BAYANGKAN JIKA ANDA MENGAMALKAN PEMAKANAN YANG SIHAT, BERSENAM, MENJALANI KEHIDUPAN YANG AKTIF, MENGURANGKAN GULA, KARBOHIDRAT DAN DISIPILIN DALAM MENJAGA PEMAKANAN.BERAPAKAH JUMLAH BERAT SEBENAR YANG MAMPU DITURUNKAN? JALANILAH KEHIDUPAN YANG SIHAT, AMALKAN TRIMMERZ DAN ANDA LIHAT SENDIRI KESANNYA.

ADAKAH TRIMMERZ SESUAI UNTUK MEREKA YANG MENYUSUKAN ANAK?

YA, TETAPI DINASIHATKAN MULA DIAMBIL SELEPAS PANTANG UNTUK MEMASTIKAN BAYI MENDAPAT KHASIAT SECUKUPNYA DARI SUSU IBU TERUTAMANYA UNTUK MENDAPAT SUSU AWAL IBU(IGG) YANG BIASANYA AKAN DIDAPATI PADA MINGGU-MINGGU AWAL KELAHIRAN.

FAQ TRUE WHITE

BAGAIMANAKAH CARA PENYEDIAAN & PENGAMBILAN TRUE WHITE?

SATU SKOP DIBANCUH BERSAMA 200 ML AIR SUAM DAN DIAMBIL DUA(2) KALI SEHARI SEBELUM SARAPAN PAGI DAN MALAM SEBELUM TIDUR DAN DISYORKAN PENGAMBILAN KETIKA PERUT KOSONG. 

ADAKAH TRUE WHITE SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG / IBU YANG MENYUSUKAN ANAK / WANITA YANG DIDATANGI HAID?

YA ,  TRUE WHITE BOLEH DIAMBIL OLEH MEREKA KERANA KANDUNGAN TRUE WHITE TIDAK MENDATANGKAN KESAN NEGATIF KEPADA MEREKA MALAH MEMBANTU MEMBERI TENAGA DAN MENYERLAHKAN KECANTIKAN KULIT.

BERAPAKAH UMUR YANG DISARANKAN BAGI PENGAMBILAN TRUE WHITE?

PERINGKAT UMUR YANG DISARANKAN ADALAH DUA BELAS (12) TAHUN KE ATAS.

ADAKAH PESAKIT KENCING MANIS BOLEH MENGAMBIL TRUE WHITE?

BOLEH , TRUE WHITE BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT KENCING MANIS DAN DISYORKAN MENAMBAH KUANTITI AIR (250ML) DALAM BANCUHAN MENGIKUT CITARASA PENGGUNA DAN AMALKAN MEMINUM AIR KOSONG 2 LITER SEHARI. 

ADAKAH TRUE WHITE SESUAI BAGI PENGGUNA YANG MEMPUNYAI MASALAH ALAHAN KEPADA MAKANAN LAUT?

YA, SUMBER KOLAGEN DI DALAM TRUE WHITE ADALAH BERASASKAN DARI SUMBER IKAN TUNA LAUT DALAM. IA TIDAK MEMBERI KESAN YANG MEMUDARATKAN MALAH MEMBERI KHASIAT KEPADA KULIT DAN RAMBUT PENGGUNA.